FTC

FTC står for «For The City» og er et merke som produserer brett og skateutstyr siden 1986. I dag er merket et av de mest veletablerte og lett gjenkjennelige i bransjen, og ble kalt for San Fransiscos beste skate shop av VICE i 2014. I dag er FTCs produkter tilgjengelig verden over og både erfarne så vel som nye skatere kan velge blant hundrevis av produkter.

Produktene

FTC startet som en skateboardprodusent, og i dag er det fremdeles brettene som preger hovedutvalget. Ved siden av rene skateboards tilbyr også merket veldesignede skateboard-decks i flere ulike priskategorier. Noen av disse produktene er fremstilt i samarbeid med etablerte kunstnere, som Richard Coleman og musikeren Carlos Santana. Her finner en noe for enhver smak og lommebok. FTC selger også tilbehør til skateboardet, som hjul og grep-tape.

 

Selv om FTC fremdeles regnes som en spesialist innen skateboardindustrien, tilbyr merket i dag en rekke andre produkter, som jakker, regntøy, bukser, t-skjorter og lignende. FTC er kanskje særlig kjent for sine klassiske hoodie-gensere, med logoen «FTCSFC» («For The City San FranCisco») trykket i store bokstaver på brystet. I det siste har FTC også begynt å produsere en rekke capser og beanies, og selger også gadgets som mobildeksler, smykker og lightere med logoen på.

FTC har egne butikker i ulike deler av verden, med flaggskip-butikken i hjembyen San Fransisco. I Europa har de sin egen butikk i Barcelona og i Asia er det to FTC-butikker i henholdsvis Tokyo og Sendai. FTC-produkter selges også via forhandlere over resten av verden, inkludert Norge.

Historikk

FTC ble etablert i San Fransisco i 1986, med en liten kolleksjon av skateutstyr på innsiden av en ski- og tennisbutikk. Populariteten for dette skate-orienterte merket skulle øke raskt, og FTC fikk rykte på seg for å være et av skatekulturens ekte episentere.

I 1994 ble den første FTC-butikken åpnet i San Fransiscos historiske område, Haight-Ashbury. I denne perioden utviklet også skateboarding seg fra å være en surfeinspirert brettidrett til en ny stil: street skateboarding. FTC spilte en vesentlig rolle i denne utviklingen, og det var til denne butikken de unge skatetalentene kom for å skaffe utstyr til å pleie lidenskapen sin.

I løpet av årene utviklet FTC seg fra å være en typisk skate-butikk til å bli en merkevare kjent for sin autentiske innovasjon innen klær, design, video, kunst og musikk. Mens FTC-familien vokser og merket stadig øker i popularitet verden over, er det tro til sine røtter og beholder sin originale visjon om kvalitetsklær og autentiske produkter med opphav i bygatenes hjerte og sjel.

San Fransisco – skateboardingens yngleplass

Mens skateboard som en hobby, idrett og lidenskap raskt spredte seg til de fleste amerikanske byer og deretter til resten av verden, vil San Fransisco alltid ha et spesielt forhold til denne brettsporten. På starten av 90–tallet var de etablerte og improviserte skateparkene i denne byen et samlested for alle som ønsket å prøve seg på skateboarding. Her er noen av de mest ikoniske skateparkene i San Fransisco, som hver i sær var med på å forme byens skate-historie:

  • Justin Herman Plaza, Embarcadero (EMB): Dette bytorget regnes som «ground zero» for internasjonale skateboardere. Torget, som var bygget i 1972, ble svært populær blant spirende skate-entusisaster på starten av 90–tallet. Dette hadde nok mye å gjøre med de ulike strukturene en fant her, med flere typer trapper og en buet støttemur som raskt ble kalt for «the Wave». Under sin storhetstid kunne en finne opp til 100 skatere her hver eneste dag.
  • 3rd and Army Plaza: Denne industrielle betongflekken ble bygget i 1988 som en del av San Fransiscos buktkonserveringsprosjekt. Den var aldri ment for å være et sted for skateboardere, men skating ble tolerert så lenge det gikk fint for seg. Det sies at skateboardlegenden Mike Carroll har utviklet en rekke av ferdighetene sine her.