House of Hammers

House of Hammers, aka «Hammers USA», er et amerikansk selskap innen skateboards og skateklær. Selskapet ble grunnlagt så sent som i 2014, og drives ene og alene av den amerikanske skatelegenden Jim Greco. Jim lanserte merket basert på individualitet og «the pure moment of creation», og spesialiserer seg på eksklusive produkter av høy kvalitet, som alle er produsert i USA. En «hammer» for Jim Greco er synonymt med å oppnå noe spesielt, som å få gode karakterer eller å overkomme en annen vanskelig hindring i livet ditt. For han selv er en hammer å lage et kunstverk, og derav skapte han House of Hammers.

Det er et mål for grunnleggeren å hjelpe den amerikanske økonomien og skape nye jobber på hjemmebane, samtidig som at han selger kvalitetsprodukter til resten av verden.

Produktene

Produktene til House of Hammers baserer seg på skatekulturen og det som hører med av brett og klær. Skaperen av merket, Jim Greco, er ved siden av skateboardlivet en veletablert og anerkjent kunstner, og sørger personlig for at hvert eneste produkt kjennetegnes av hans særegne stil.

Hos House of Hammers finner en blant annet en linje håndmalte brett, hver og sær med signatur av Jim selv. Jim Greco leker med amerikansk patriotisme og et ungdommelig opprør som skatekulturen utvilsomt bringer med seg. Hammer-logoen selv kan minne om kommunistenes ikoniske logo av en hammer og sigd, noe som står i sterk kontrast til de erkeamerikanske stjernene og stripene som ofte preger brettenes bakgrunn. Det er den rebelske ånden til skateboardkulturen Jim ønsker å løfte opp på sine håndlagde kunstverk av noen rullebrett.

Ved siden av de eksklusive håndmalte brettene har House of Hammers også et stort utvalg prints til en noe rimeligere pris. Jim henter inspirasjon til printene sine fra popkulturelle fenomener som The Beatles og Sex Pistols, ofte ledsaget av ironiske slagord som «Fuck drugs – fuck hooker». Den rebelske skateboardånden lever videre på House of Hammers kompromissløse brett.

Ved siden av brett leverer også House of Hammers en rekke skateklær og et utvalg av Jim Grecos private eiendommer, for øyeblikket en jakke og en Levis-bukse.

Jim Greco

Jim Greco er mannen som ene og alene står bak House of Hammers. Han ble født 25. Desember 1977 i Connecticut, USA, og ble raskt en essensiell del av det lokale skateboardmiljøet. Innen han fylte 20 var Jim allerede regnet for å være en profesjonell skateboarder i eliteklassen. Han har blant annet opptrådt i videoer som Zeros «Misled Youth», «Asian Goddess», «Baker Bootleg», «Baker 2G», «Baker 3», «Baker Has A Deathwish» og «The Deathwish Video», hvor vi kan se han bryte tyngdekraften gjentatte ganger. Filmene var for Jim en måte å dokumentere hans ellevte og tolvte år som edru, og i 2016 lagde han en film for det trettende året: «The Way Out». I den sistnevnte filmen ser vi Jim suse avgårde og trikse seg gjennom Los Angeles, med gjesteopptredener fra kjente skatere som Jeremy Klein, Jason Lee, Chris Pastras og Danny Sargent. 

Mer enn bare skating

Det er ikke bare skatekunstene som har preget Jim Grecos karriere. Den drevne forretningsmannen har også vært involvert i lansering av klær og andre produkter innen skateboardindustrien. I 2005 ble han en del av det da nylanserte fottøyselskapet «Supra» sammen med Erik Ellongton, Tom Penny, Antwuan Dixon, Chad Muska og eieren av KR3W Angel Cabada. Noen av de mest kjente skomodellene han designet for Supra er «Thunder» og «Hammer».

Som entreprenør har også Jim gjort stor suksess. I 2007 grunnla han brilleselskapet «Brigada» sammen med Andrew Reynolds og Terry Kennedy. Selskapet ble finansiert utelukkende fra grunnleggernes egen lommebok, og de tre entreprenørene startet samme år enda et selskap, kalt «Bakerboys Distribution».

Det var derfor ingen uerfaren Jim Greco som endelig tok sats og slapp sitt eget skatemerke, House of Hammers, i 2014. Selskapet vokser jevnt og trutt og er tro til Jims filosofi om autentisitet. Jim selv har aldri gitt opp skateboarding, og kan ikke gå en dag uten å trikse med brettet sitt.