Icelantic

Icelantic er et amerikansk vintersportmerke som spesialiserer seg på produksjon og salg av ski til ulike forhold, samt klær og annet komplementært utstyr. Merket skiller seg ut fra andre ledende vintersportmerker med sitt moderne design og ungdommelige «feel». Alle produktene er håndlaget i USA, og Icelantic-merket har i det amerikanske og internasjonale vintersportmiljøet blitt synonymt med kvalitet og holdbarhet. Med sitt moderne og minimalistiske utseende er Icelantic hipsteren som skiller seg ut i en verden av mer eller mindre glorete skimerker. I dag selges Icelantic-produkter i 12 ulike land spredt over hele verden.

Historikk

Icelantic ble grunnlagt som et hobbyprosjekt av entreprenøren Ben Anderson, i Evergreen, Colorado, i 2004. Første forretningsår ble bedriften drevet mer eller mindre kun av Ben, og knappe 23 par ski ble produsert og solgt. Sammen med en vennegjeng hvor alle var like lidenskapelige opptatt av vintersport fikk Icelantic utvikle seg og vokse seg større.

Hovedfilosofien bak Icelantic er å forplikte seg til å produsere produktene sine utelukkende i USA og å ha en personlig tilnærming til salg og kommunikasjon med partnere og kunder.

Ved hjelp av lokalmiljøet spredte ryktet om den nye, spreke utøveren innen vintersportutstyr som ild i tørt gress, og sakte men sikkert ble Bens visjon realisert. I dag er Icelantic et av verdens ledende uavhengige vintersportmerker, med en årlig produksjon av mer enn 6000 par ski ved siden av en rekke andre vinterprodukter.

Icelantic er fremdeles tro til idealet sitt om å utelukkende produsere produktene sine i USA, og det har på mange måter lønnet seg å beholde integriteten sin. Icelantic-modeller som Nomad og Vanguard har blitt populære ski blant profesjonelle utøvere og har vunnet priser for sin høye kvalitet. Med en erkeamerikansk stå-på-vilje og mye kreativitet er Icelantic et av de mest nyskapende merkene innen moderne vintersport.

Produktene

Icelantics hovedprodukt er ski av høy kvalitet til ulike former for skiidrett, enten en ønsker ski til langrenn, slalåm eller freestyle. Med en treårsgaranti lover merket å levere noen av de mest holdbare skiene på dagens marked. Skiene er håndlagde og består av 11 ulike lag for å gi deg så god kvalitet som mulig. Innerst i skien finner du en kjerne av bærekraftig tre som beskyttes av to lag med 20 mm gummi og fiberglass, både over og under trekjernen. Skiens base består av Durasurf 4001 med en stålkant, som sørger for god gli i bakken. Skiens overflate består av to ekstra lag med fiberglass og toppes av et lag med carbonium. Disse kvalitetene gjør skien både fjærlett og fleksibel og garanterer lang varighet.

Ved siden av artisanal-ski av høy kvalitet er Icelantic kjent for sitt flotte design, og hver ski er unik og kan sees på som et kunstverk i seg selv. Flotte bilder av vinterlandskap, snøkledde trær og ulver eller isbjørner preger skiene og gir dem et moderne utseende tilpasset dagens eventyrlystne skiløpere. Icelantic har også sin egen ungdomskolleksjon.

I de siste par årene har Icelantic utvidet utvalget sitt til å inkludere en egen kleskolleksjon. Her kan en finne alt fra vikinginspirerte ullundertøy til flanellskjorter og t-skjorter i en typisk «midt-vest» stil. Icalantics klesutvalg inkluderer også hodeplagg som caps og beanies, samt ansiktsbeskyttere. Her kan en også finne en rekke skitilbehør som votter, skistaver og ryggsekker, samt generelt turutstyr som campingkopper, lommelerker og balsam for skjegg med frost.

Icelantic har sin egen «residental artist», Travis Parr, som designer kunstverk som preger ski, klær og lerret. Dermed kan du også kjøpe et unikt kunstverk som kan pryde veggen din. Kunsten til Travis preges av tradisjonelle fjellkulturer, fra amerikanske urinnvånere til nomader i Nepal og norske vikinger. Samtidig spiller dyrelivet en stor rolle for kunstneren, som kan finne på å inkludere elementer som snøleoparder, fjellgeiter og ulver. Kunsten som tilbys av Icelantic er for selskapet en hyllest til de fjellkulturene som har inspirert merket siden oppstarten for snart 13 år siden.