Isle

Isle er et relativt nytt merke innen skateboardverdenen, og beskriver seg selv mer som et «skate/kunstkollektiv» enn et rent merkevar. Kollektivet ble «født» i mars 2013, da de britiske kompisene Paul Shier og Nick Jensen bestemte seg for å lansere sin egen kolleksjon med skateboards og skate-klær, samtidig som de ville fokusere på skate-inspirerte kunstinstalasjoner og egenproduserte videoer. Resultatet er et suksessfullt og minimalistisk merke som bringer skatekulturen inn i millenniets andre tiår med stil.

Produktene

Kunst, minimalisme og en solid dose ironi er stikkord for å beskrive skateboardene til Paul og Nick. Den dekonstruerte Isle-logoen fremkommer på de fleste brettene som en velkjent signatur, mens andre er prydet med kunstverk i sort/hvitt eller alle regnbuens farger. Abstrakte former og ukonvensjonelle motiver preger designet av brettene.

Serien «Push Pull #1» består av tre brett hvor hvert brett er prydet med to sort/hvitt bilder som danner en kontrast til hverandre. Her har vi brettet «In / Out» av Paul Shier, med to bilder av en skilpadde med hodet inni og utenfor skallet. I samme serie har vi «Up / Down» av Nick Jensen, med bilder av to personer som løper opp og ned en trapp og «Light / Heavy» av Sylvain Tognelli, med bilder av en hånd som holder en fjær og en murstein.

Brettene til Isles er til tider svært abstrakte og kunstneriske. Ta for eksempel «Totem» av Jon Nguyen, hvor en stabel av pærer, bananer og andre frukter danner en totem påle på brettet. Et annet eksempel er «Vase», hvor en blomsterbukett stappet ned i en «vase» av et håndholdt filmkamera danner motivet på brettet. Hvert brett er signert av en kunstner og kan regnes som et kunstverk i seg selv.

Ved siden av skateboards selger Isle også en rekke t-skjorter i samme stil.

Mer enn bare brett

Isle er ikke utelukkende et skateboard-selskap, men et kunstprosjekt iverksatt av de to grunnleggerne. Målet med prosjektet er å løfte opp skateboardkunsten til et nivå høyere enn bare en vanlig «gateidrett». I desember 2013 lanserte derfor teamet en serie bestående av totalt fire kunstneriske filmer for Dazed Digital, med titlene «#1 Together / Apart», «#2 Light / Dark», «#3 Stop / Start» og «#4 Left / Right». Hver av filmene er filmet i sort/hvitt og forteller en egen historie om skatemiljøet i London, og om Paul og Nick selv.

Nylig har Isle også inngått et samarbeid med klesmerket Carhartt WIP og kunstner/skater Raphaël Zarka i et prosjekt hvor matematikk, kunst og skating møtes i en egen kunstutstilling. Utstillingen benytter film, skulpturer og fotografi for å dokumentere en rekke opptredener inspirert av 1800–talls matematikeren Arthur Moritz Shoenflies, som utviklet sine egen tredimensjonale modeller.

Teamet

Teamet bak Isle består i hovedsak av grunnleggerne Paul Shier og Nick Jensen. Paul er født og oppvokst i Croydon sør i London, og ble skatefrelst da han som 13–åring så en venn av seg med et neonblått og rosa skateboard. Det skulle forandre alt for Paul, og innen han fylte 21 visste han at han ville arbeide med skatekulturen for resten av livet. Han begynte å jobbe for Panic Skateboards mot slutten av 90–tallet, hvor han ble involvert i bedriftens mange videoproduksjoner, inkludert «Lost and Found» (2005) og «Make Friends With The Colour Blue» (2010). I 2012 slo han seg sammen med Nick og dannet skate/kunstkollektivet Isle Skateboards.

Nick er også født og oppvokst i London og begynte skatekarrieren allerede som 10–åring. Han møtte Nick da han arbeidet for Blueprint (et prosjekt lansert av Panic Skateboards) i 1999, hvor han også arbeidet på en rekke av de samme filmproduksjonene. Nick er kjent innen skateverdenen for å kunne gjennomføre en rekke komplekse «back-to-back» triks, men er også anerkjent for å være en dyktig filmskaper og visuell artist. Han driver sitt eget kunstgalleri, «Twelve Around One» i Øst-London.