Magenta Skateboards

Magenta Skateboards er et fransk uavhengig selskap som produserer skateboards og skate-utstyr. Selskapet er relativt ungt og ble «født» i 2009, og har siden holdt seg uavhengig av

Investorer og mellommenn. Magenta Skateboards er derimot utelukkende drevet av skatere og skate-entusiaster.

Med et team bestående av individer fra Frankrike, USA og Japan, sørger Magenta Skateboards for å bringe noe helt unikt til den moderne skateverdenen. Merket anses som et av de mest «cutting edge» innen minimalistiske skateboardprodukter.

Produkter

Ved første øyenkast av Magenta-brettene er det umulig å ikke legge merke til de unike estetiske kvalitetene. Det er Soy selv som står for designet og sørger for at hvert eneste brett har sin egne unike look. Slik er hvert brett nærmest et kunstverk i seg selv. Alle Magentas brett er delvis produsert av Woodshop-fabrikken i USA, en av de mest prestisjetunge trefabrikkene i verden. Dermed er topp kvalitet og varighet garantert!

Ved siden av brett produserer og selger Magenta skatepregede klær som hoodies, t-skjorter, bøttehatter og jakker. Du kan også kjøpe spin-off produkter som klistremerker, kopper med Magenta-logoen på og sokker.

Historikk

Magenta Skateboards ble grunnlagt i Paris i 2009 av søskenparet Vivian og Jean Feil i samarbeid med den anerkjente kunstneren Soy Panday. Alle var skate-entusiaster over lengre tid før de valgte å lansere sitt eget merke, men yrkesmessig kommer de fra ulike bakgrunner. Mens Soy står for grafikk og design er det Vivien som tar seg av forretningsdriften mens Jean har ansvar for logistikk og fotografi. Det lille teamet vokste raskt og tok til seg Leo Valls og amerikanerne Jimmy Lannon og Zach Lyons. Deretter slo japanske Koichiro Uehara og amerikaneren Ben Gore seg til selskapet.

Idéen om Magenta ble basert på en felles kjærlighet for skateboarding og en irritasjon over at store konserner hadde altfor mye makt og dominerte hele den internasjonale skateverdenen. Brødrene Feil og Panday beskriver skatevideoer som ble produsert mot slutten av 00–tallet som om de var irriterende reklamefilmer fra multinasjonale selskaper, og at konseptet som skateboarding er bygget på ikke lengre var å finne noe sted. Valget stod mellom å finne en ny interesse eller selv gjøre noe for å gjøre skating til en banebrytende og «edgy» aktivitet igjen. Heldigvis falt valget på sistnevnte, og Magenda Skateboards ble født. Navnet «Magenta» kommer av navnet på boulevarden hvor Vivien og Soy bodde i kollektiv sammen.

Overgangen fra å være etablerte skatere med sponsoravtaler, gratis reise og produkter til å arbeide i en liten «do-it-yourself» startup var stor for de involverte, som plutselig befant seg i en ny rolle som regnskapsfører, designer eller markedsfører. Det var lidenskapen for produktet og tanken om å revolusjonere skateboardverdenen som gjorde at verken Panday eller brødrene Feil så det som noe alternativ å gi opp. De startet med en liten bedrift i Frankrike, og solgte kun til franske butikker, men innså raskt at de måtte åpne opp for å selge til utlandet for å kunne overleve.

Logoen til Magenta sier mye om selskapets filosofi: en plante med ett unikt blad som skiller seg fra resten. Likevel er bladet avhengig av resten av planten for å kunne overleve, noe Magenta også har gjort tydelig med mottoet sitt #WorldwideConnections. Baktanken er at uansett hva du får til og hvor original du er som person, er du fremdeles forbundet med resten av verden.

Om teamet

Magenta består av et team av en rekke ambisiøse skatere, men de to grunnleggerne av selskapet er brødrene Vivien og Jean Feil.

  • Vivien Feil ble født i Strasbourg og ble forelsket i skateboards da han var 16 år gammel. Han er selvlært og øvde på triks i hagen til foreldrenes hus. Etterhvert ble han en mer enn god nok skater og holdt det gående som en hobby mens han studerte business. I 20-årene flyttet han til Paris men bor for tiden i Bordeaux, hvor hovedkontoret til Magenta Skateboards er.
  • Jean Feil er broren til Vivien, og ble også født i Strasbourg. Som broren var også Jean skatefrelst og ble kjent for sine våghalstriks i de lokale skateparkene. I motsetning til Vivien valgte Jean en kreativ retning og utdannet seg til fotograf. Jean er den offisielle fotografen for Magenta Skateboards, men jobber også med sin egen kunst på siden.