Polar Skateboards

Polar Skateboards er et svensk selskap som produserer og selger skateboards, skateklær og annet utstyr. Selskapet ble «født» så sent som i 2011, men har, tross sin unge alder, allerede fått stor oppmerksomhet fra den internasjonale skate-verdenen. Dette har nok delvis med å gjøre at Polar drives av den svenske skatelegenden Pontus Alv, men skyldes for det meste at selskapet produserer høykvalitetsprodukter med en trendy «nordisk» minimalisme. Brettene til Polar er helt unike og passer til den som ønsker å stikke seg frem i skateparken.

Produktene

Brettene til Polar Skateboards er helt unike innen skate-verdenen. De bærer alle preg av kunstverket til én utvalgt kunstner, satt til en fargesterk bakgrunn av rødt, grønt, magenta eller tre. Flere av kunstverkene er designet av andre legendariske skatere, som danske Hjalte Halberg og franske Kevin Rodrigues. Med sitt helt unike look er brettene til Polar lette å kjenne igjen, og skiller seg fra de aller fleste andre brett i skateparken. Med hyggelige priser passer Polar Skateboards for enhver lommebok.

Ved siden av skateboards produserer også Polar en rekke andre produkter innen skateklær og annet tilbehør. Her kan en velge og vrake i jakker, hoodies og t-skjorter i både mørke farger og pasteller. I det siste har Polar også begynt å føre sin egen jeans-linje, noe som er helt unikt blant verdens skate-merker. Produktene til Polar Skateboards har alle som én et utpreget skandinavisk utseende og puster en frisk nordisk vind inn i en verden av ellers glorete skate-produkter.

Ved siden av brett og klær fører også Polar Skateboards en rekke skate-tilbehør, som rumpetasker, belter og capser. Her kan du også finne spin-off produkter som kopper, smykker, sokker og undertøy med Polars logo på.

Pontus Alv

Mannen bak det populære svenske merket er ingen annen ringere enn selveste Pontus Alv. Ved siden av å være en legendarisk skateboarder er Pontus også en «do-it-yourself» entusiast av dimensjoner, og startet Polar Skateboards med en ambisjon om å skape noe helt unikt innen skateboard-verdenen.

Pontus ble født i Malmø i 1980 av en svensk far og polsk mor. Derfor tilbrakte han mye tid i Polen som barn, og begynte å skate som 7-åring sammen med venner fra skolen. Han lot seg inspirere av 80–talls skaterne i Hook and the Daggers Crew og skatet både rundt huset og i ulike ramper og flyouts. Det gikk ikke lang tid før Pontus ble et velkjent navn i det internasjonale skatemiljøet, og på starten av 2000–tallet ble han kjent for å være en av pionerene innen europeisk skateboardingstil i USA. Han tilbrakte noen formende år i USA, og var blant annet med i skatefilmen «Chiche’s Europa» (2000) før han dro tilbake til Sverige.

Vel hjemme i Malmø fortsatte han karrieren som skater og filmskaper, og produserte en rekke uavhengige filmer, som «In Search Of The Miraculous» (2010). Pontus er rett og slett en drivkraft, både på og av brettet.

Mer enn bare utstyr

Polar Skateboards er ikke bare kjent for å produsere høykvalitets brett og skateutstyr. Med Pontus Alv som pådriver driver også selskapet med å produsere en rekke skateinspirerte filmer og promovideoer. Fra kortfilmer til lengre spillefilmer – Pontus elsker å kombinere det kunstneriske med skateboard-verdenen. Han sier selv at skateboarding er et postmoderne kunstformat, en kan bryte det ned og bygge det opp slik en selv ønsker.

Selv er han spesielt inspirert av skating fra 80– og 90–tallet samt moderne street skateboarding og fotografi. Filmene hans bærer preg av hans kjærlighet til D.I.Y. og eksperimentelle måte å fortelle en historie på. I filmene til Polar Skateboards inkluderes en rekke prominente skatere, blant annet Hjalte Halberg, Jerome Campbell, Aaron Herrington, Michał Juraś og Kevin Rodriguez.