Quarter Snacks

Quarter Snacks er et New York-basert merke med fokus på skate-tilbehør og produksjon av ulike skate-filmer. Merket ble grunnlagt i 2005, og bærer et tydelig NYC-preg, med typiske baseball-capser og store, ensfargede hoodies. Men mest av alt er kanskje Quarter Snacks et kunstkollektiv som ønsker å løfte opp skate-kulturen i den øst-amerikanske storbyen med det rufsete ryktet.

Produkter

Quarter Snacks har spesialisert seg på alt av tilbehør som en skate-entusiast ønsker. Inspirert av klassisk skate-mote fra den amerikanske østkysten på 80- og 90-tallet, tilbyr merket en rekke «baggy» skateklær og hoodies, samt t-skjorter og erkeamerikanske baseball-capser og beanies. Quarter Snacks produserer også en rekke pins, klistremerker og andre produkter, som pengepunger en kan feste til beltet når en skater.

Ved siden av konkrete produkter produserer Quarter Snacks også en rekke skate-filmer og minidokumentarer hvor de dokumenterer skating i dagens New York. Quarter Snacks har en misjon om å dokumentere alt som lever og rører på seg av skating på øst-kysten, og har opp gjennom årene inngått en rekke samarbeid med både kjente og indie-filmskapere. Hjemmesiden til Quarter Snacks fungerer også som en slags blogg for alle involvert, og oppdateres på nær daglig basis om hva de skate-entusiastiske entreprenørene foretar seg. Samtidig kan en finne en rekke intervjuer med prominente skateboardere på Quarter Snacks sin hjemmeside.

Filosofi

Quarter Snacks har en tydelig «90s wibe» og skammer seg ikke over det. Med et eget soundtrack som sampler alt fra tidlig Dre til 2000-tallets hit-maskin Rihanna, ønsker Quarter Snacks å ta deg med tilbake til en tid da sommerne var endeløse og alt en behøvde bekymre seg over var at man gikk tom for nye steder å skate.

Quarter Snacks er likevel ingen melankolsk mimrestund om «det som en gang var», men en påminnelse om at den skatekulturen som oppstod for 30 år siden fremdeles er «alive and kicking» i den amerikanske øst-kystens aller mest spennende storby.

Skating i New York

Mens skateboarding som vi kjenner det i dag oppstod på den amerikanske vestkysten var New York ikke sen med å kaste seg på brettbølgen. «Street skateboarding» ble raskt et fenomen som spredte seg over New Yorks mange gater, og 80-talls tenåringer med en discman i lommen og hvite Adidas-sneakers på beina preget etterhvert bybildet.

Street skateboarding er en form for skateboarding som fokuserer på triks og overganger i offentlige områder. Skatere som fokuserer på denne formen for skateboarding opererer i urbane områder, som bygater, torg eller industrielle områder, og bruker benker, piknikbord, rekkverk, containere eller andre gatemøbler som i hovedsak ikke er ment for skateboarding.

Konkurranser foregår også innen street skateboarding, i skateparker med elementer som imiterer ekte urbane områder (benker, trapper og rekkverk) og tradisjonelle elementer som ramper og «funboxes».

Historisk sett vokste street skateboarding frem på 80- og 90-tallet da skatere ikke lengre ønsket å begrense skateboardingen sin til tomme svømmebassenger og bygde skateparker. Dermed begynte de heller å utføre triks i urbane områder og skateboards ble etterhvert en akseptert form for transport for å komme seg fra A til B i en by. Å traversere gjennom urbane områder på et skateboard ble etterhvert et vanlig syn, og skaterne kunne improvisere og trikse med eksisterende byelementer.

Skateboard-miljøet i New York er fremdeles et like levende, pulserende og nyskapende miljø som for 30 år siden. Dette er storbyen hvor en finner noen av verdens beste skateparker, og få ting slår det å gripe tak i brettet ditt og sette fart nedover gatene på Manhattan. Ved siden av de etablerte skateområdene har New York også en rekke uoffisielle skateparker, hvor ivrige skateboardere kan ta seg frem i mer eller mindre lovlige omgivelser.